torstai 18. maaliskuuta 2010

Keittiöremontti osa 1.

Keittiöremontti. Se alkoi syksyllä kellarikerroksen varaston siivouksella. Sitten varastoon rakennettiin varakeittiö hyödyntäen varsinaisesta keittiöstä purettuja kalusteita. Varastokeittiössä on energiaa säästävä lämpötila, noin +16-18 astetta. Varastokeittiön joulu oli ankea. Onneksi jouluja tulee joka vuosi uusia.














Saamme uuden keittiön käyttöön pääsiäiseksi. Pääsiäinen on vuoden juhlista minulle tärkein. Se on lupaus keväästä, valosta ja uudesta elämästä. Uusi keittiömme on ehdottomasti uusiokeittiö. Kalusteet käytiin purkamassa Tamperelaisesta kerrostaloasunnosta. Kalusteiden koko määritti keittiön suunnittelua. Myös puuhella on kierrätetty, aito vanha Högfors 5A, jolle puolisoni muurasi jalustan.

Tavoittelen keittiöön slaavilaista tunnelmaa. Haaveilen haudutetuista lihapadoista, hunajalla ja valkosipuleilla marinoiduista porkkanoista, ikkunalaudalla kasvavista versoista... Kuinka kaipaan tuoreita vihanneksia! Varastokeittiössä tarjolla on lähinnä leipää ja makkaraa. Ruoka valmistuu paistinpannulla tai mikrossa. Ja kokitkin ovat liian väsyneitä panostakseen kulinaristisiin kokemuksiin. Toisin on sitten uudessa keittiössä.




















Uuteen keittiöön odotellaan tasoja. Hellan viereen tulee kivitaso, ylämaan vihreä. Tiskipöydän tasoksi valitsimme uhmakkaasti täyspuun, euroopan pähkinää. Tässä tingin kotimaisuusvaatimuksesta puulajin ominaisuuksien ja värin takia. Välitiloista puuttuvat kaakelit ja lasitus. Kaapistojen maalauksessa on vielä pintä täydenneltävää koristemaalausten osalta. Keittiön mahtipontiseen värimaailmaan olen sangen tyytyväinen. Keittiöstä tulee upea! Viimein saan vintissä vuosia lojuneet vanhat astiat ja keittiökapustat näkyville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti